Vrachtauto Rijbewijs in Groningen

Haal je Groot Rijbewijs bij Rijschool Oosterveld

Een persoonlijke manier van lesgeven en een bovengemiddeld slagingspercentage. Bedrijven, particulieren en overheidsinstanties waarderen onze opleiding tot vrachtautochauffeur al meer dan 40 jaar. Alle onderdelen worden vakkundig behandeld.

Vrachtautorijles in Groningen

Tarieven Vrachtauto Rijbewijs

 • Vrachtautorijles per 90 minuten: € 110,00
 • Praktijkexamen incl. gebruik vrachtauto: € 408,25 (CBR €261,55, kosten rijschool €146,70)
 • Praktische toets (code 95): € 344,85
 • Besloten terrein toets (code 95): € 423,50
 • De BTW is verrekenbaar!

Theorie

Alvast starten met je theorie? Bij ons ben je aan het juiste adres.

Groot Rijbewijs Toelichting

 • Ben je 18 jaar of ouder? Les dan met je vaste instructeur in een Volvo FH12 Globetrotter. Praktijklessen vinden plaats op werkdagen tussen 08.00 uur en 20.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Een vrachtautorijles duurt 90 minuten en start vanaf de rijschool.
 • Een van de hoofdregels in de wegenverkeerswet is dat iedere weggebruiker zich goed dient te gedragen in het verkeer. Dat betekent dat je verkeersregels toepast, zelf zo min mogelijk verkeersfouten maakt en deze van je medeweggebruikers kan, wil en moet oplossen. Naast een goede instelling vereist dit ook uitstekende voertuigbeheersing, regelkennis en inzichten. Vooral wanneer je rijdt in een zware vrachtauto.
 • Oefeningen: Voertuigcontrole, voertuigbediening, voertuigbeheersing, je plaats op de rijbaan, toepassing van de verkeersregels, verkeersinzicht, sociale vaardigheid en bijzondere verrichtingen
 • Wil je praktijkexamen voor je vrachtauto doen? Dan dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B, een medische verklaring en de theoriecertificaten RV1 en V2C. Het examen duurt 80 minuten en alle bovengenoemde onderdelen komen aan bod. Het praktijkexamen van de basisopleiding ‘vakbekwaamheid beroepschauffeurs’ (code 95) bestaat naast de theoriecertificaten V2C en V3C uit twee praktijkdagen inclusief toetsen:
  Praktijktoets (PT): onder andere bestaande uit laden, vastzetten, lossen van lading en veilig werken.
  Besloten terreintoets (BT): manoeuvreren met de vrachtauto op een afgesloten terrein.
 • Het vakbekwaamheidscertificaat (code 95 op je rijbewijs) is 5 jaar geldig. Voor geldigheidsbehoud dien je de volgende 5 jaar minimaal 35 studiepunten te halen.
 • Voor onderstaande rijbewijzen heb je de certificaten nodig. Heb je een C-rijbewijs? Dan kun je meteen starten met je CE-rijbewijs.
Autorijles in Groningen

Ontzettend aardige en geduldige leraar, ik heb gelest bij Mark voor mijn motorrijlessen en daar was ik ONTZETTEND blij mee! We hebben ontzettend veel lol gehad samen maar juist ook veel serieuze momenten. Een echte aanrader!!!


Marraliza

E achter B, A, C en CE gehaald, hele fijne rijschool. bedankt Reinier, Luuk en Geert


Emiel Hoeksema

Info over je Groot Rijbewijs?

Laat je verzoek achter en we bellen je voor een goed gesprek.

Volg ons op facebook